Arnica gel: natuurlijke oplossing om uw gespannen spieren te verzachten

Men and women smiling

Arnica: geschiedenis, gebruik en eigenschappen

Bent u op zoek naar een natuurlijke oplossing om uw gespannen of samengetrokken spieren te verzachten? Of het nu gaat om lichamelijke activiteit of een actieve dag die ervoor zorgt dat uw spieren niet optimaal werken, Arnica is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt om spierspanning en vermoeidheid te verminderen. Om meer te weten te komen over Arnica, onder meer hoe het te gebruiken en waar het te vinden is, zie het artikel hieronder.

Wat is Arnica?

Waar komt Arnica vandaan?

Arnica, formeel bekend als Arnica Montana of 'bergmadeliefje', is een plant die voorkomt in de bergachtige streken van Midden-Europa, Rusland en Noord-Amerika 1,2. Hoewel het veel op een madeliefje lijkt, heeft deze bloem met gele blaadjes meer eigenschappen dan de meeste planten.

 

Persoon die gel tegen gespannen spieren gebruikt

Een natuurlijke oplossing om gespannen of samengetrokken spieren te verzachten

Wanneer Arnica als gel of crème op de huid wordt aangebracht, is het een natuurlijk alternatief dat gespannen en samengetrokken spieren helpt te verzachten.

Arnica heeft een lange gebruiksgeschiedenis, aangezien dit plantaardig middel al eeuwenlang voor traditionele doeleinden wordt gebruikt.

Leer hieronder meer over Arnica en het gebruik ervan.

 

 

Wat zijn de eigenschappen van Arnica?

Traditioneel is de belangrijkste functie/eigenschap van een Arnica- crème of gel het helpen verzachten van gespannen spieren door het in te masseren in de huid 1,2,3. Daarom is Arnica een populair natuurlijk geneesmiddel voor mensen die vaak last hebben van spierspanningen2.

 

Gel Voltanatura

VoltaNatura: een gel op basis van Arnica voor gespannen en samengetrokken spieren

Arnica wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt in topische plantaardige producten zoals VoltaNatura Gel. VoltaNatura is een biologisch gecertificeerde gel die gebruikmaakt van de geconcentreerde voordelen van zes natuurlijke ingrediënten. Hij is samengesteld uit Arnica, Aloë vera, Paardenkastanje, Centella, Pepermunt en Bergthee. Een formule die helpt om gespannen en samengetrokken spieren te verzachten en te verkoelen via massage vanaf het eerste gebruik. Of u nu spanning voelt in uw rug, schouders, nek of benen, massage met VoltaNatura Gel kan uw spieren helpen verzachten, zodat u uw actieve leven zo snel mogelijk weer kunt oppakken.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen bij het gebruik van een gel of crème die Arnica bevat?

Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking voordat u een crème of gel op basis van Arnica gebruikt.

Sources :